‘Lente’ – Yvonne de pan

 

Geschreven door: Yvonne de Pan

Lente

Zo is het -10 graden en is het code rood, zo is het 15 graden en krijgen we de lentekriebels. Als de krokussen weer in bloei komen, de blaadjes aan de boom en je in een middagzon heerlijk kan genieten.

Zo had ik een cliënt die al lang op bed lag. Ze kon niet veel, maar je zag dat ze op haar eigen manier wel genoot van het leven. Op de momenten dat je bij haar was, leefde ze op. Ze genoot van de aandacht, van de warmte en vooral van de warmte van de zon.

Zo ook begin mei, op een mooie lentedag.

De zon kwam al vroeg op. Het bed van mevrouw stond voor het raam. De mensen die de nachtdienst draaide, deden voor mevrouw  en mevrouw haar bed stond voor het raam en de nachtdienst deed vroeg de gordijnen open zodat de ochtendzon Mw kon laten ontwaken voor een zonnige dag..

Ik begon mijn dienst en het beloofde een warme en hete dag teworden…

Voor de cliënten hadden we een zwembadje in de tuin gezet om te voeten te laten koelen.Heerlijk genietend zaten de dames te poedelen…..

Ik ging me rondje lopen en ik kwam bij de ene cliënt die heerlijk in het zonnetje lag….

Ze had het warm dus ik dacht een lekker koud washandje op de armen,en ineens zag ik haar gezicht oplichten,voor de zekerheid deed ik me handeling nog een keer en ik zag dat ze er van genoot…

Dus toen dacht ik ook dit zonnestraaltje heeft het warm,samen met een collega hebben we Mw met bed en al naar buiten gereden,we hadden een grote tuin met open slaande deuren dus ideaal.

Buiten gekomen hebben we Mw met haar voeten in het badje geholpen,en ja hoor wat genoot ze een dikke glimlach op haar gezicht,wat een heerlijk moment.

Al lang nadat onze dienst was afgelopen liepen me collega en ik moe maar voldaan de deur van het huis uit….

En we zeiden tegen elkaar zo maak je een verschil voor deze momenten doe ik dit werk…..

@mooistebaanvandewereld

 

    No feed items found.

Psst. Wil je makkelijk op de hoogte gehouden worden van nieuwsberichten als deze? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief door het formulier hieronder in te vullen. 👇👇👇👇

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!