‘Leeftijd’ – Yvonne de pan

 

Geschreven door: Yvonne de Pan

Geen leeftijd

Ik heb eerder verteld over een bijzondere vriendschap van mij en Mevrouw Holle.

Vriendschap kent geen leeftijd, kent geen grenzen, al zie je elkaar heel veel of heel weinig. Je hoeft mij maar te bellen en ik ben er voor je, al is het midden in de nacht. Al moet ik de halve wereld over reizen..

Mijn vriendin uit Goes deelden ooit deze tekst met me van Nick en Simon: 

Een verre vriendschap dat kan best
Wordt door de afstand vaak verpest
Pak dan het vliegtuig of de trein
Je kan binnen no-time bij mij zijn
De wereld kent geen grenzen meer
Daar komt het eigenlijk op neer… 

En dat is het. Echte vriendschap overwint alles!

Ik kom mensen tegen die een vriendschap van 60 jaar hebben. Soms zien ze elkaar vaak, soms jaren niet meer, maar de vriendschap is er altijd. Hoe mooi is het, als je mag ervaren wat echte vriendschap is…

Zo ook deze dames. Zij zijn al 83 jaar vriendinnen, altijd samen in de straat gewoond. Vroeger rond dezelfde tijd getrouwd en kinderen gekregen. De ene is verhuisd en de communicatie verwaterde enigszins. Ze spraken elkaar nog wel, maar niet veel..

Toen was de dag, dat ze weer samen kwamen. Een dame leefde al bij ons en de andere dame kwam met puur toeval ernaast wonen. Toen ze elkaar zagen waren ze beiden erg emotioneel. De vriendschap ging verder waar ze gebleven waren.

Ze hebben nog jaren van hun vriendschap genoten…

Ik denk bij mijzelf, wat ben ik een rijk mens dat ik deze vriendschappen heb.. Wat een kostbaar bezit…..

@mooiestebaanvandewereld 

 

    No feed items found.

Psst. Wil je makkelijk op de hoogte gehouden worden van nieuwsberichten als deze? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief door het formulier hieronder in te vullen. 👇👇👇👇

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!